Президентът Румен Радев посети Полигона за обучение по защита  при

...
Президентът Румен Радев посети Полигона за обучение по защита  при
Коментари Харесай

Президентът: Необходимо е обучение на младите хора за адекватна реакция при бедствия, аварии и кризи

Президентът Румен Радев посети Полигона за образование по защита  при бедствия, повреди и рецесии в столичния регион Панчарево, който към този момент е уникален у нас.

Държавният глава участва на образованието на възпитаници по какъв начин се реагира при спешни обстановки като пожар, земетресение, наводняване и други.

„ Това е извънредно сполучлив модел, който страната би трябвало да поддържа доста по-силно, тъй че да се мултиплицира във всички останали общини “, съобщи президентът Радев. Той посочи и методите за образование и професионалната подготовка на екипа, който работи там.

„ За страдание, през годините подготовката на младото потомство за деяние при положение на рецесии беше много занемарено, по тази причина стимулационният център тук – с нужното съоръжение, екипировка, дейности за оцеляване, е извънредно значим “, съобщи още президентът Радев при визитата си. По думите му подготовката на младежите им оказва помощ да запазят освен своя живот в сериозна обстановка, само че и да знаят по какъв начин да работят, с цел да запазят живота и на другите.

По време на визитата на президента бяха връчени грамоти на миналите образованието възпитаници. Държавният глава се срещна с активността на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община. Полигонът за образование по отбрана при бедствия, повреди и рецесии разполага с общо осем площадки за разнообразни аварийно-спасителни действия, а от основаването му до момента през него са минали образование над 4 500 възпитаници от начални учебни заведения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР